четвъртък, 26 април 2012 г.

Между Небето и Земята "Между земята и небето" е кратък документален филм за вярата на един мъж от племето Омаха, че може да прогони рака от съпругата си чрез молитви. Негов режисьор и продуцент е Мария Станишева, която учи в Нюйоркската филмова академия. Набирането на средства се осъществява чрез Кикстартър - най-голямата платформа за "групово финансиране" (crowd-funding) предназначена за креативни проекти. Основен принцип на платформата е ‘всичко или нищо’ - целта е да се събере най-малката сума, която е необходима за осъществяване на проекта. Ако тя не бъде събрана, средствата остават в сметките на дарителите. За осъществяването на "Между земята и небето" Мария и нейният екип търсят дарения от индивидуални дарители на обща сума от 6000 щ.д., като минималната стойност на единично дарение е 1 щ.д. За участие в кампанията ви трябва регистрация в Кикстрат и Амазон.

  ИСТОРИЯТА Ракът принуждава Шошана, духовен водач от племето Омаха, да напусне резервата и да се премести в Мичиган, заедно със семейството си. След пет години химиотерапия съпругът й Нейтън смята, че традициите и обичаите на нейното племе са единствения й шанс. МЕЖДУ ЗЕМЯТА И НЕБЕТО ще проследи Нейтън и семейството му в пътуване до резервата Омаха, Небраска. Тяхната цел е да намерят най-подходящите върбови стебла, с които той ще построи пречистващ вигвам и церемониално типи. Последното ще бъде издигнато във Вашингтон през месец май по време на национална среща на старейшините. Вътре Нейтън ще осъществи различни ритуали и заедно със старейшините ще се моли за изцеление.

  ЕКИПЪТ Мария Станишева (режисьор и продуцент на проекта) има опит като продуцент на анимационни филми, сред които БАЩА и кампанията на Британски съвет ПЪРВО СМЕ ХОРА, ПОСЛЕ СМЕ РАЗЛИЧНИ. МЕЖДУ ЗЕМЯТА И НЕБЕТО е дипломния и проект към Нюйоркската филмова академия, където в момента завършва Документална режисура. В екипа на проекта освен нея участват Дафне Капела (камера, Бразилия), Луис Мол (звук, Англия) и трима консултанти, носители на многобройни награди, включително Оскар.

  КАМПАНИЯТА В момента тече Кикстарт кампания за проекта. Повече информация, режисьорско становище и начини да се включите в проекта ще намерите:

Няма коментари:

Публикуване на коментар