За мен (about me)
Защо се интересувам от коренните американци? Това е като да питаш един художник защо рисува. Вътрешни пориви, заложби, вдъхновение, усещания, неподлежащи на размисъл, причини, независещи от нас. Може да се сравни само с влюбването. С пълния съвпад на честотите и трептенията между две души. С оново вещество, слепващо две идеално взаимодопълващи се цялости. 

Може ли влюбеният да не обича? Може ли щастливият да не се усмихва? Може ли славеят да не пее? Може ли тревата да не расте, когато семето вече се е пукнало във влажната почва? Може ли планинския ручей да не тече, когато ледниците вече са се разтопили? Може ли огънят да не гори, когато сухите съчки вече са в огъня? Може ли художникът да не рисува, когато картината вече е пленила съзнанието му. 


I wish you peace from Nikolay Yankov on Vimeo.


Със съпругата ми сме завършили специалност индология към СУ и понастоящем преподаваме хинди и санскрит. За пътешествията ни из Индия и всичко около тази магична страна, която ни събра и не спира да ни вдъхновява, може да хвърлите око на съвместния ни блог: http://elenikindia.blogspot.com/

Контакт: nickolay.yankov@gmail.com4 коментара:

 1. I love your videos. I am an Algonquin indian but I live in the Tuscarora indian reservation near Niagara Falls N.Y. I want to know how to get a hold of you I am coming to Europe this year and I would love to meet you. Email me at Dennisclause@gmail.com

  ОтговорИзтриване
 2. Възхищавам ви се от сърце, радвам се за това което правите. Аз обожавам Индианската култура, съпрежѝвявам всичко което е свързано със нея, красиво е когато виждаш вдъхновени млади хора, които са впили в себе си от духа на тоз. велик, духовен народ. Дерзайте, това е израз на свободата и величието на духа на живота. Просълзих се от ритуалните песни. А вашето присъствие е уникално, нищо случайно няма във живота навярно някога сте принадлежали на тоз народ. Поздрави.

  ОтговорИзтриване
 3. Искам да попитам как е на индиански" тиха река"

  ОтговорИзтриване
 4. Всичко е вътре във теб приятелю и свободата и затворът. Бъди спокоен, бъди любов и имай вяра ❤️. БЪДИ ❤️

  ОтговорИзтриване