неделя, 18 юли 2010 г.

Сънищата изискват действие - Островната жена



Сънищата изискват действие


В света на сънищата ни се предоставя безгранична сила, красота и лечение. За да крепим цялостта на тялото и душата и да живеем, изхождайки от намеренията на душата, трябва да пренесем в света на сенките силата на съня. Това изисква действие.

Първата стъпка е говоренето, но не приказването, нито бъбренето. Споделянето на съня е действие, което донася нещо ново в света ни. Сънуването ни дава песните и свещените думи, като взима от океана от възможности, а споделянето помага новите неща да намерят корени в земята. С валмо от песни и игли от свещени думи се преде нишката на реалността.

Когато правим това, ние радваме духовете: нашите Души, Духовете на Прадедите, Великите Духове, Древните и Сияйни Духове.

Когато донесем нещо добро от света на сънищата в света на сенките, ние творим подобно на Създателя. Присъединяваме се към танца на Небесната Жена в костенурчата коруба, с който бил създаден света.

Носачи

Когато бях дете, никой не говореше за тях. Всичко беше тайна, а мъжете завиждаха, защото искаха те да водят големите лечителски общества.

„Носачите“ бяха истинските свещени жени, шаманки – тези, които използват таланта си в служба на общността и не се интересуват какво изгода ще получат от това, нито се занимават с правене на любовни магии и тем подобни неща срещу заплащане.

Когато бях въведена в свещеното, водачите ми показаха ахша:ра, лента, изплетена от брястова кора ( от ликото). Докосвал ли си някога такава кора? Тя е здрава и същевременно мека, което я прави лесна за сплитане. Тази, която ми показаха се състоеше от двайсет нишки. В двата й края имаше фини, дълги косми от лос, боядисани в ярки цветове.

Всички знаехме какво означава това. Всеки мохок от онези времена можеше да ти каже. Тази лента минава през челото и се привързва към кошница. С нея пренасяш товара. Можеш да пренасяш и самия живот под формата на бебе. Всичко, което е важно за поддържането на живота. Нашата Баба, Атенсик ( Луната), в Небесния свят поела и износила голямо тегло с помощта на такава лента, като нахранила целия си народ.

Това се иска от жена, която е на път да стане ansha:ra. Трябва да бъде пречистена с огън и вода, опушена от върха на пръстите до главата. Обвивката й трябва да бъде сресана с песен. Куражът й ще бъде изпитан на страховити места, като се спусне слепешком в подземни тунели. Ще накара закрилниците си да й се покажат.

Трябва да си луд да желаеш това. Осъзнай какво те чака, ако бъдеш одобрен. Ще поемеш товара. Ще бъдеш по-беден от най-бедните, защото тежестта от нуждите им ще лежи на твоите плещи, всеки ден и всяка нощ.

Няма коментари:

Публикуване на коментар