сряда, 15 февруари 2012 г.

ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС: "ЧУЙ ПРИКАЗКАТА НА ЗЕМЯТА"


ПЪРВИ НАЦИОНАЛЕН ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС: "ЧУЙ ПРИКАЗКАТА НА ЗЕМЯТА"

Kак хората в различните култури общуват с природата? „Човекът - част от природата”, „Защо/Как човекът общува с природата?”, „Земята – твой приятел”, „Природата е твой приятел”, „Земята иска да ти разкаже приказка”, „Ти си част от приказката за Земята”...

Приятели,
Земята е домът на хората от незапомнени времена и на различните континенти те са общували с растенията, животните, реките, горите, планините, вятъра ….. Те са били и ще бъдат част от нашия живот. Всеки от нас е тичал по зелената поляна и през снежните преспи, и този спомен винаги буди в него топлина и дава свобода за детето в нас. Ние ви каним да разкажете как вие общувате с природата, какво сте научили от нея, начина, по който тя ви се разкрива, приказките, които природата ви разказва. Или може би, това което вие искате да разкажете на природата, споделете го в разказ и Земята ще ви чуе. Бъдете част от приказката на Земята!

Ние организаторите на конкурса сме млади хора, които също като вас пишат и се изявяват в различни сфери на творческия живот. Липсата на подобен конкурс и обичта ни към Земята ни подтикна да създадем един колкото екзотичен, толкова и сериозен проект в сферата на литературното творчество. Имаме амбициите той да бъде провеждан ежегодно и да намери своето достойно място в живота на българските творци. Ще бъдем много радостни, да срещнем отклик сред вас и да получим вашето доверие и желание да експериментирате, разказвайки „Приказките на Земята.”

Електронни списания „Сексология и природа на човека”, Журнал „Екология” и „Компас” Ви канят на първия по рода си литературен конкурс за проза и поезия: „Чуй приказката на Земята”


Наградният фонд на конкурса е:


150 лв - първа награда
100 лв – втора награда
50 лв – трета награда

Разказите/стихотворенията спечелили 1 - 10 място получават Грамота "Story Earth"

Първите 30 произведения ще бъдат публикувани в електронни списания: „Сексология и природа на човека”; Журнал „Екология”; „Компас”

Вашите творби ще бъдат оценявани от жури в състав:

1. Юлияна Светославова Шапкарова: писател, поет, консултант - терапевт, икономист, собственик и администратор на онлайн списания: „Сексология и природа на човека”, Журнал „Екология”, „Компас”

2. Елена Щерева Георгиева: Бакалавър по "Индология", Магистър Преводач-редактор

3. Константин Георгиевич Байрактаров: Магистър на Философските науки, Магистър по Икономическа информатика, собственик и администратор на онлайн списание „Вейкиландия”

4. Димитрина Димитрова: Магистър – филолог "Германистика и Славистика"

Условия и критерии за участие в конкурса:

1. Навършени 18 години
2. Грамотност, оригиналност, креативно мислене
3. Любов към природата и силна връзка с нея
4. Всеки участник има право да участва с до два разказа и/или стихотворения
5. Конкурса не е анонимен
6. Не се приемат вече публикувани разкази и стихотворения, както и такива участвали в други конкурси
7. Не се приемат незавършени произведения
8. Очакваме разказите ви написани на кирилица в обем: минимум 1-5 машинописни страници. Машинописна страница - 33 реда, 60 знака на ред, шрифт Arial, големина на шрифта 14, междуредие 1.5). Формат .doc или .rtf
За обема на стихотворенията няма ограничение с изключение на стила “бял стих” - до 50 реда. (шрифт Arial, големина на шрифта 14). Формат .doc или .rtf
9. При желание на спонсорите да се включат в конкурса, то те с изпращане на свои материали се задължават при спечелване на награда да я преотстъпят на друг участник/разказ/стихотворение по техен избор. Тоест участието на спонсорите в конкурса е символично и не е обвързано със спечелване на награда.
10. Участниците в журито не могат да участват в конкурса, но при желание могат да напишат своя приказка/стихотворение, които ще бъдат прочетени в деня на връчване на наградите - 22.04.2012г.

Изпращайте вашите разкази и стихотворения на адрес:

storyearth@abv.bg

В писмото отбелязвайте надлежно:

- три имена
- електронна поща за обратна връзка
- телефон за обратна връзка

Начало на конкурса: 14.02.2012г.
Край на конкурса: 10.04.2012г.

Наградите ще бъдат връчени на:

22.04.2012г. – Международен ден на Земята

Място за връчване на наградите:

Гр. София

Ул. „Граф Игнатиев” №18; ет.4; 18 часа

Orange center www.orange-bg.com

Рекламните материали и грамоти са изработени с любезното съдействие на: Ема Иванова - художник

Спонсори:

Юлияна Шапкарова

Марияна Кондова

С уважение: Организатори на конкурса: „Чуй приказката на Земята”

Юлияна Шапкарова
Марияна Кондова
Катина Аврамова

Няма коментари:

Публикуване на коментар