неделя, 4 януари 2015 г.

Blueberry - movie



Младият Майк Блубъри е изпратен в ранчото на чичо си, за да се превъзпита и научи на разум. Цялата идея обаче съвсем пропада, когато в близкия град среща проститутка, в която се влюбва. След скандал с друг клиент момичето е убито, а Майк се озовава пребит и изоставен в пустинята. Там го намират воини от племето апачи, които го лекуват и приемат за един от тях. Постепенно той усвоява както воинските умения, така и шаманството.

Години по-късно Майк Блубъри е шериф на града, който е станал притегателно място за авантюристите, търсещи златото на индианците. Съзрял и променен, той се опитва едновременно да пази реда и да се пребори със собствените си кошмари от миналото. И точно тогава се появява и призракът от миналото – отдавнашният съперник, който също се е запътил към тайната планина, където се криело златото на индианците. Но всъщност това до което се домогва не е златото, а свръхестествените сили, подчинени на индианските духове. За целта първо прави едно кръгче из града и избива известно количество хора, които му пречат. Блубъри тръгва след него и планината става мястото на последната им битка. Битка на умовете, а не на телата им.


Звучи интересно, нали? Филмът може да се похвали с красиви кадри и някои оригинални режисьорски виждания, но като цяло е един миш-маш. Претендира да бъде алтернативен, неклиширан уестърн с духовно-мистичен привкус, но за жалост не от най успешните.

 Download: http://zamunda.net/details.php?id=422709&hit=1 

Няма коментари:

Публикуване на коментар