вторник, 26 май 2009 г.

Ако не сънуваш, никога няма да си изцяло буден.
Напътствията на Островната Жена - II част


Най-важното нещо по отношение на хората е, че притежават повече от една душа. Светът е изпаднал в беда, защото много хора са изгубили една или повече от душите си. Понякога щом това се случи, вреден дух прониква в теб – дух, който не ти принадлежи – и те подтиква да вършиш безумия, каквито никой трезвомислещ не би сторил. Изгубилият душата си се присъединява към процесията на ходещите мъртъвци. Такива хора не изпитват нищо истинско. Не помнят какъв смисъл носи живота отвъд дребните ежедневни удоволствия и тревоги.
Тук, от тази страна на смъртта и от другата, има много празни души. Има все повече хора, изгубили част от себе си, които не знаят къде да отидат, някои дори не съзнават, че са мъртви. Задържат се около неща, които са им познати или се опитват да вкусят неща, за които са копнели, докато са имали тела.
Това разболява мнозина.Не е никак здравословно да се движиш в компанията на мъртъвци, особено когато не знаеше, че са около теб. Те ще те обременят, ще размътят мисленето ти. Ще бъдеш обзет от чувства, които не ти принадлежат. Тялото ти може дори да приеме симптомите на мъртвеца, който се движи в твоето енергийно поле.
Ние почитаме предците си. Знаем, че те са истинските глави на семействата и затова търсим съвети от тези, които са избрали да останат близо до земята след като умрат. Не никога не правим тази грешка да объркаме „охшкенрари“ ( гладния призрак) с „ониконра“ ( напътстващ и закрилящ дух на почтен човек).
Вашият свят го грози сериозна беда заради загубата на знанието за душата. Ако искате да преодолеете заплахата, трябва да възстановите умението да връщате душите в телата. И също така трябва да запомните и осмислите факта, че след смъртта в нас оцеляват повече от една части, които се нуждаят от различен подход. Някои от душите се нуждаят от сигурно място близо до земята, други се нуждаят да бъдат нахранени с дима на тютюн и печено месо. Някои се нуждаят от това да бъдат насочени към друго тяло. На други трябва да им се покаже пътя за пътеката на ягодите, която води към Небесния свят.
Не можеш да знаеш тези неща само защото си ги чул отнякъде. Единствено можеш да ги разбереш, като отидеш там и сам изпиташ отвъдния свят. Ето защо сънуването е толкова важно. То ни разкрива душата и разкрива пътя на душата към дома ѝ. Чрез сънищата ние възвръщаме знанието за своето свещено предназначение – знание, което сме притежавали още преди да влезем в телата си. Тогава можем да започнем да живеем от своето свято предназначение и да станем едно със силите на творението. Можем още да започнем да общуваме с други членове на нашите духовни семейства, които живеят на други места и в друго време.
Ако не сънуваш, никога няма да си изцяло буден. В света на сенките ходим като сомнамбули. Във вещите сънища ние отваряме очи.

1 коментар:

  1. супер статия! коя е Островната жена? книга ли е това или статии в интернет? sorry, ако е споменато по-рано, но сега я виждам :)

    ОтговорИзтриване