четвъртък, 9 април 2009 г.

Орловото перо



От всички птици Създателят избра точно орела да бъде водач. Орелът лети най-нависоко и вижда най-надалеч от всички останали същества. Орелът е вестоносецът на Създателя. Когато носиш или да държиш Орлово перо, Създателят мигновено те забелязва. С него ние му оказваме най-голяма почит.
Когато някой получи Орлово перо, на него всъщност му се оказва голяма признателност, обич и чест. Перото първо трябва бъде поднесено в свещена церемония. По този начин Орелът и Създателят биват известени за името на новия Пазител на орловото перо. Той ще подготви дом ( вързоп), в който ще съхранява перото. То трябва да бъде хранено. То се храни всеки път, когато го носиш или държиш по време на свещена церемония. По този начин Орловото перо трупа свещена сила.
Никога не обиждай, поругавай и не замърсявай своето Орлово перо. Само истинските мъже и жени са достойни да го носят.

Том Портер,(Сагогуенионгас " Този,който побеждава") е говорител и духовен водач на моухокската общност във Фонда, Ню Йорк.Той заедно с дружеството White Roots Of Peace обикалят страната и споделят публично вижданията си по отношение на суверенитета на коренните нации и запазването на традициите като ключов момент в оцеляването им.

Няма коментари:

Публикуване на коментар