петък, 23 март 2012 г.

Култура на деструкцията



Всеки път когато някой реши да твърди, че съвременните коренни американци сами са си виновни за своята злочестина - бедност, разбити мечти, битов алкохолизъм, наркозависимост и висок процент самоубийства сред младежите - нека хвърли хубав поглед на въпросната снимка по-горе....на гигантската купчина от хиляди избити за спорт и печалба бизонови черепи. Купища останки на един красив и свещен бозайник, поддържал живота на редица народи в сърцето на Америка.
Въпросната снимка не илюстрира просто престъпление или някакъв жесток акт на насилие. Не показва просто конкретен исторически конфликт или период от човешката история...Не, тя разкрива много повече...Разкрива ни един определен светоглед. Човешката история е виждала много кръвопролития и зверства, но това, което е плашещо е, че ставаме свидетели на съществуването на цяла раса, водена от деструктивно съзнание.

Бялата култура (всички онези, които я подхранват с поведението си независимо от цвета на кожата си)е култура, която цени повече Печалбата пред светостта на Живота и е решена да трупа лични облаги за сметка на всичко живо и дишащо. Това е култура, която строи финансови пирамиди, разрушавайки цели екосистеми и общности. Това е култура, която цени Продукцията пред Процеса, Скоростта и Количеството пред Качеството.

Култура, готова да разболее или разврати децата си, за да изкара пари от болката и нещастието им. Култура, която стимулира пороците пред добродетелите. Култура, базирана на Натрупването на неща, отколкото на Взаимовръзката с нещата...Култура свела и най-чистото и святото до нещо тривиално, безлично, материално. До обикновен ресурс, поредна хапка за хищническия й глад

Днес живеем в епохата на Бялата култура, на Бялата Раса, която генетично е уродясала и мисли единствено и само в цифри и пари. Това е болест, от която трудно ще се излекува. Но всичко е едно колело и господството на тази алчна система, пораждащи алчни хора и паразити няма да е вечно.

Няма коментари:

Публикуване на коментар