За мен (about me)
Защо се интересувам от коренните американци? Това е като да питаш един художник защо рисува. Вътрешни пориви, заложби, вдъхновение, усещания, неподлежащи на размисъл, причини, независещи от нас. Може да се сравни само с влюбването. С пълния съвпад на честотите и трептенията между две души. С оново вещество, слепващо две идеално взаимодопълващи се цялости. 

Може ли влюбеният да не обича? Може ли щастливият да не се усмихва? Може ли славеят да не пее? Може ли тревата да не расте, когато семето вече се е пукнало във влажната почва? Може ли планинския ручей да не тече, когато ледниците вече са се разтопили? Може ли огънят да не гори, когато сухите съчки вече са в огъня? Може ли художникът да не рисува, когато картината вече е пленила съзнанието му. 


I wish you peace from Nikolay Yankov on Vimeo.


Със съпругата ми сме завършили специалност индология към СУ и понастоящем преподаваме хинди и санскрит. За пътешествията ни из Индия и всичко около тази магична страна, която ни събра и не спира да ни вдъхновява, може да хвърлите око на съвместния ни блог: http://elenikindia.blogspot.com/

Контакт: nickolay.yankov@gmail.comНяма коментари:

Публикуване на коментар